Modern ezotéria

Ami ma van, azt úgy nevezném, hogy a világ egyik része nem hisz ezekben a dolgokban, mert nincs bizonyítva, a másik része pedig irányított ezotériát hisz. Ezek nagy részét vallásos embereknek nevezzük, a másik részét pedig ezoterikus irányzatoknak. Ám aki tudja, mi is az az ezotéria, nem véletlenül talál ki erre olyan fogalmakat, mint 'birka', meg 'beszélő majom', meg 'szavazódroid', meg mint például én a 'birkanetet' az első gondolatra.

Az ezotéria szó a görög eszoterikósz szóból ered, aminek jelentése belső. Ez mindenkinek a belső világára utal. Az a kifejezés, hogy ezoterikus irányzat egy nagy baromság, ugyanis nem lehet irányzatokra bontani azt, amit te önmagadban találsz. Az ezotéria tulajdonképp azt jelenti, hogy te a belső világodat tanulmányozod, tehát a vizsgálatod alanya és tárgya is te magad vagy. Ezt sokan keverik a mágiával, ami tulajdonképp olyan szándékérvényesítést jelent, amit másokon végzel. 

Az ezotériát nem lehet tanítani, ugyanis azt senki sem tudja megmondani, mit fogsz önmagadban találni, ha belekezdesz önmagad tanulmányozásába. Azt lehet tenni, hogy valaki elvezet annak kapujához, ám onnantól teljesen magadra vagy utalva. Fel lehet téged készíteni arra, mire számíthatsz és tanácsokkal lehet téged ellátni, valamint útjelző táblákat lehet eléd tenni, de a döntéseket neked kell meghoznod. Ami miatt a téma ilyen széles nyilvánosságot kapott az, hogy ilyenkor mindig felmerül a hatalom kérdése. De mi köze van ennek a hatalomhoz?

Ha egy hologramos lapból, ami egy képet ábrázol ollóval kivágsz egy kis darabot és azt lézerfénnyel világítod meg, nem a kis darabot fogod ott látni, hanem a teljes képet kicsiben. Ez azt jelenti, hogy a hologramnak bármely kis része az egész információit tartalmazza. Ha önmagadban vizsgálod önmagad egy kis szeletét és azt megvilágosodott Fénnyel világítod meg, ott találod az egész világot kicsiben. Itt a garancia a megvilágosodás, azaz bármelyik bunkó erre nem lesz képes, csak aki az ilyesmire felkészült.

Itt lép a képbe a pénz. Ugyanis a bunkók sok visszaélés és másokon áttaposás után nagy gazdagságra tettek szert és generációkon átívelő módon elhitették az újabb generációkkal, hogy ők fejlettek. Aki egy ilyen világba születik, a legmorbidabb dolgok is természetesek lesznek számára és mindent elhisz, amit tanítanak neki. Később is csak néhány ember ébred olyan szintű öntudatra, hogy megkérdőjelezze az általa addig hitt világot és mire a kutatásaiban eljut az érdemi szintekre, már el is telt a fél élete. Ráadásul olyan világ alakult ki körülötte, ahol nem jut hozzá a szükséges pénzhez és egyéb erőforrásokhoz csak akkor, ha behódol részévé válik annak a rendszernek, amit a bunkók irányítanak. A saját példámon tudom mondani azt, milyen civilizációs feszültségekkel kell egy ilyen embernek megküzdenie, ha nem akar az utcán kikötni és ott megdögleni. Nem beszélve arról, hogy akik ébredeznek és valamilyen erőszintre érnek, máris látszani fognak azok számára, akik az időben hamarabb tettek szert ilyen képességekre. Akik olyan intézményrendszert építettek ki ezeknek a beavatásoknak és energiáknak az ellopására, amivel szemben az egyes ember tehetetlen. Elmondható tehát, hogy itt majdnem lehetetlen sikeresnek lenni csak akkor, ha az ember eladja magát és részévé válik valamelyik ilyen társaságnak és elfoglalja a számára kijelölt helyét a hierarchiában.

Olyan emberek mint én eddig is születtek, ám mind szembe találta magát azzal a problémával, hogy meglátásait és gondolatait nem tudja átadni az embereknek, mert az emberek nincsenek azon a látószögön, hogy ezt megértsék. Mindig lesznek kevesen, akik fogékonyak ezekre az információkra, ám helyzetük nem különbözik attól a start-up vállalkozástól, akiket azonnal felvásárol (vagy tönkretesz) a tőkeerős konkurencia. A legtöbbje meg is elégszik azzal, hogy inkább lemond erről és önmagára gondolva kilép, magára hagyva a világot.

Amit itt láttok, az a maga nemében annyira rendhagyó, hogy nincs is párja az univerzum történetében. Körülbelül úgy lehet elképzelni, ahogy a zeneipart is váratlanul érte az mp3 formátum. Én ezt az egészet egy olyan világértelmezésbe helyeztem, aminek az alapja nem a mágia, hanem az informatika. Azért tudtam ezt megcsinálni gyakorlatilag mindenki szeme előtt, mert egyrészről senki sem vett komolyan egy bevételek nélkül meditáló, panellakásban élő embert, másrészről akik az adott pontokon figyeltek, nem értettek egy szót sem az informatikai nyelvezetből. Erre rá is játszottam azzal, hogy ráerősítettem a bolond ember imidzsre, tehát meg sem kellett magukat erőltetniük, hogy senki se vegyen komolyan, beleértve őket magukat is.

Így a semmiből jöhettem ki az ÉlményPark dobozos verziójával és megcéloztam az abszolút kezdőket, akik ha itt találkoznak először az ezotériával, olyan világba csöppennek, amit azonnal megérthetnek. Ha érted azt, ami ide le van írva, egy év alatt eljuthatsz olyan szintre, amihez 10-13 év alatt lehet eljutni a hagyományos módokon. Azért tart ennyi ideig, mert az agyat erre fel kell készíteni, ugyanis a legtöbb embert képes megsokkolni egy egy olyan információ, ami ellentétes az addigi világképével. Ám a legtöbb ember néz mozifilmeket és olyan sorozatokat, amikből rengeteget lehet tanulni, vagyis elmondható, hogy amiket nektek mondanom kellene, azt már tudjátok, csak valahogy el is kell hinnetek azt, hogy ezeket rendszerbe illesztve össze lehet hangolni a valósággal.

Vannak, akik kezdik érteni, mi is ez a maga teljességében, őket az az amúgy jogos aggodalom töltheti el, hogy így olyan hatalom kerülhet arra felkészületlen kezekbe, ami akár a világ végét is okozhatja. Amire azt mondom, hogy nézzetek körbe és ez az aggodalom már megvalósult. Ez a veszély, amit itt olvastok egy olyan veszély, ami a már létező veszélyből született és célja a helyzet rendszerszintű rendezése.

A modern, fejlett ember nem térdepel és borul le senki előtt. A spirituális ügyei csak őrá tartoznak, amit a fejében intéz. Közben éli az életét és arra törekszik, hogy a világ fejlettségét önmaga fejlettségéhez emelje. Nem törekszik a másokon áttörtetésre, ám törekszik arra a tisztességes versenyre, ami őt is arra inspirálja, hogy folyamatosan fejlessze önmagát. A mában ezen az úton sok olyan nehézséggel kell szembe néznie, amihez én elkészítettem azt a spirituális keretrendszert, ami elvezet az úton és közben gondoskodik azokról a garanciákról is, hogy többé soha senki nem tudjon visszaélni ezzel a hatalommal.

Én lennék a gonosz, ahogy a vádak személyemet illetik? A világ = tükör és én nem teszek mást, mint meghallgatom ezeket a hangokat és pontosan tudom, ki az, aki engem bármivel megvádol.