Istennek lenni

Ha én azt állítom magamról, hogy én vagyok isten, akár egy elmegyógyintézetben is kiköthetek. Pedig nem mondtam valótlanságot, csak ezt a külvilágban félreértik.


- Mit értenek a külvilágban?

- Hogy én vagyok az a lény, akit ők vallási értelemben imádnak.

- Te mit értesz ez alatt?

- Hogy te is az vagy és mindenki az. A különbség a tudatszint.

- Hogy érted azt, hogy én is isten vagyok?

- Isten egy darabja, egy tudattöredék, ami másoktól különálló, autonóm lényként érzékeli önmagát. Az első probléma ennek értelmezésével magának istennek az értelmezése, ugyanis ahány dimenzió, mind mást ért ez alatt. Bizonyíték erre a mi normálisnak látott világunk, ahol mindjárt három egyisten is van.

- Te mit értesz isten alatt?

- Ez filozófiai kérdés. Ugyanis ha a fény polarizálódik, akkor isten az a pont, ahonnan ez megtörténik. Ha a világ egy holografikus videojáték, akkor te, az ember egy csomó szintet is kinevezhetsz istennek. Ha ez egy holografikus videojáték, amibe több lény helyezi a tudatát, akkor isten lehet az a lény, akinek a töredéke vagy és lehet maga a hardver (vagy akár a hologram), ami biztosítja a játék kereteit. De bonyolíthatom még, ha akarod.

- Hova?

- Ha mondjuk kómába esel, akkor te is belépsz a játékba mint isten újabb szintekkel, hiszen ott fekszel öntudatlanul, mint tudattöredék és létre is hozol olyan holografikus kivetüléseket, amiket mások ugyanúgy embernek látnak a harmadik dimenzióban.

- Ezt te honnan tudod?

- 20 éve meditálok 0-24-ben és biztosan rájöttem ilyesmikre. A probléma a másoknak bizonyíthatóság.

- Hogyan lehet ilyet másoknak bizonyítani?

- Úgy érted a hétköznapi, esetleg vallásos embereknek? Ezek az emberek olyan hittel rendelkeznek, amik gyerekkorukban rögzülnek és alapját nem a saját megfigyelés, megtapasztalás jelenti, hanem olyan tanok, amiket másoktól hallanak. Ilyen embereknek bizonyítani egy ilyet csak úgy lehet, ha a hitük szerint bizonyítasz. Ám ez csak egy olyan szerep lesz, amit csak eljátszani lehet.

- Hogyan lehet egy ilyet eljátszani?

- Muszlimként nehezebb, mert egy kollektív tudatot irtó nehéz lenne egy konkrét emberként eljátszani, nem véletlen tiltott Allah képi ábrázolása. De a keresztény ősz szakállas fazont könnyebb lenne, csak még várnom kellene, amíg a szerephez öregszem. Ez amúgy egy szimbolika, ami az Atyára utal, ami megint csak egy szimbolika és izgalommal várom az első találkozást az idegenekkel, akik számára az Atya nem férfi, hanem nő, tehát Anya lesz. Amiben lenne egy erős érvük, ha ismernék a kromoszómákat.

- Nem ismerik?

- Gondolatkommunikáltam valakikkel, akik a galaxis közepén élnek és amikor a Hubble teleszkóp felvételeire terelődött a szó, azt mondták, hogy a többi galaxisról szóló információk náluk eretnekségnek számítanak. Szóval én nem ájulnék el azonnal tőlük.

- Mi ez a gondolatkommunikáció?

- Amikor olvasgattam az Arvisurát, abból kiderült, hogy ez régen ugyanolyan mindennapos dolognak számított, mint ma a mobiltelefonok. Nálunk azért van TV, meg mozik és mobiltelefonok, mert ez a világ szélsőségesen a valóságban él. A holografikus szintet mi a külsőségekben és a külvilágban éljük meg, míg máshol azért nincs telefonra szükség, mert ez az elmével is megoldható. Persze ennél sokkal csendesebb és nyugodtabb körülmények között.

- A különleges képességek mik?

- Az agyad olyan celláinak bekapcsolása, amiket mások nem használnak. De ne aggódj, külső szemmel nézve mi egy bolygónyi varázsló vagyunk, ha aki ránk tekint, nem nagyon használja agyának racionális féltekéjét. Amikor mondjuk megtervezed a nagybevásárlásodat, az egy ilyen lény számára egy különleges képesség. Ilyen mezőnyben tényleg nem nehéz istennek lenni. Ami a nehéz, az mindkét agyfélteke számára annak lenni. Bár nem látom be, miért kellene.

- Ha belátnád, mire gondolnál?

- Hogy színtiszta baromság lenne egy értelmes, fejlett ember számára. Ha ilyesmin gondolkoznék, azt csakis poénból tenném.

- Akik ilyesmit képzelnek magukról, mit képzelnek?

- Ők a többiek előtt akarnak valamit bizonyítani, vélhetően valamilyen gyerekkori komplexus lehet a háttérben. 98%-ban valamilyen sérelem kompenzálása és célja a másokon uralkodás. Ennek pedig semmi köze a filozófiai értelemben vett istenhez. Sokkal több köze van a játékhoz.

- Neked vannak gyerekkori komplexusaid?

- Kinek nincsenek? Ám intelligenciával mindent meg lehet oldani.

- Akinek nincs vagy nincs sok belőle?

- Azokat látod fontos emberként politikai-gazdasági hatalomra törni. Akik aztán a maguk képére formálják a világot.

- Te milyen képre formálnád a világot?

- Szabadság lenne benne, egyenlőség és testvériség. De az ilyesmi befogadására a jelen mérés szerint 3110 ember lenne alkalmas a 7 milliárdból. A többi azonnal tönkretenné.

- Miből gondolod ezt?

- Semmi kivetnivalót nem látnak abban, ahogy olvastam, hogy az angyalok egész nap isten dicsőségét zengik. Ha bebizonyítanám, hogy én vagyok az isten és kötelezővé tenném, hogy egész nap az én dicsőségemet kellene zengened, mi lenne a véleményed rólam?