Álomkutatás

Ha valaki ilyen megfigyelésekbe akar kezdeni, egy tanácsom van. Ne olvasson el előtte semmit a témában.


- Szerinted mi az álom?

- Folyamatos bizonyíték a spirituális világ és a magasabb dimenziók létezésére.

- Régebben mit mondtál erről?

- Hogy az álmok valójában magasabb dimenziós beszélhetések, csak nem a mi általunk ismert verbális kommunikáció formájában.

- Konkrétan mire bizonyíték az álom?

- Ha már bizonyításról beszélünk, itt van mindjárt a harmadik szem. Mert ugye amikor alszol és álmodsz, akkor sincsenek nyitva a szemeid, mégis látsz képeket.

- Mire jó a harmadik szem és hogyan lehet kifejleszteni?

- A harmadik szem egy az emberek által visszafejlődni engedett érzékelés, ami nem azonos a csak vizuális látással, hanem annál sokkal komplexebb érzékelést jelent. 

- Mit érzékelünk ilyenkor?

- Ezt úgy a legkönnyebb megérteni, ha úgy tekintesz erre, hogy a tudatod egy böngésző, a spirituális világ pedig az internet. Ami tele van információval... és persze dezinformációval is. A külvilág, azaz a fizikai sík ilyen értelmezésben olyan, mint egy monitor. Ami benn zajlik, az kapcsolatban van azzal, ami kinn zajlik.

- Mit lehet ebből konkrétan bizonyítani?

- A magadnak bizonyítás nem nehéz, a másoknak bizonyíthatóság már egy más dolog. A másoknak bizonyíthatóság törvényszerűségekre épül, ám nem lehet egzakt módon törvényeket felállítani egy olyan világra, ami benned zajlik. Ugyanis a szabályokat te magad alkotod.

- Hogyan?

- Nem ártana körültekintően.

- Különben mi lesz?

- Megjelenik egy nálad erősebb játékos, akinek más szabályai vannak.

- Mi van, ha én vagyok az erősebb?

- Lehetsz időszakosan erősebb és ez meg is jelenik a külvilágban, ám ha ezek a magad alkotott szabályok primitívek, akkor csak idő kérdése, az mikor bukik el egy komplexebbel szemben. 

- Az álomban látott dolgok mennyiben valóságosak?

- Amennyire a valóságban látott dolgok álomszerűek.

- Ez mit jelent?

- A kutatásaim során arra jutottam, hogy minden tudatpozíció kérdése. Ha a tudatod pozíciót vált, azt leköveti a külvilág. A dolog nehézsége abban rejlik, hogy a külvilág állandó, így nagyon nehéz ezt észrevenni. Ráadásul a valóságérzet rendkívül erős és ott van még egy újabb tényező, ez pedig az idő. Ráadásul akinek az élete tele van eseményekkel, ügyekkel, dolgokkal és emberekkel, annak erről beszélni olyan, mint alacsonyabb látószögű embereknek magasabb látószögű dolgokról.

- Nem válaszoltál a kérdésre.

- Ismered azt a kifejezést, hogy valaki megvalósítja álmait?

- Persze.

- Ezt jelenti. Bár úgy pontosabb, hogy a valóságát viszi az álom szintjére.

- Mi az álom?

- Ugyanannak egy másik dimenziója.

- Hallottam olyat, hogy ébren álmodás. Ez mit jelent?

- Annak a képességnek, amit az emberek az elalvás után tapasztalnak meg, a tudatos használata. És ez az a pont, amikor kezdünk belépni az ezotéria és a mágia világába.

- Mi a kettő között a különbség?

- Ezotéria az, amikor önmagadban vizsgálod önmagadat, mágia pedig az, amikor szándékot érvényesítesz a világon. Az első egy belső tevékenység, aminek tárgya csak a te belső világod, míg a másik tárgya a külvilág és más emberek.

- Az álom hogyan kapcsolódik ezekhez?

- A téma kezd összefolyni, ugyanis ha betépsz, vagyis módosult tudatállapotba hozod az agyadat, technikailag már benne vagy az álomban és a mágiában. Úgy, hogy te ezt nem érzékeld álomnak, se mágiának. Módosult tudatállapotba indikátor nélkül mondjuk meditációval lehet eljutni. Aki meditál, gyakorlatilag ébren álmodik.

- Aki betép, mikor mágiázik?

- Ahogy elkezd gondolkodni, tervezni vagy fantáziálni.

- Ezek nem csak fantáziák?

- Amik nálad fantáziák, azok a spirituális világban mind megtörténnek. És itt lép be az 'egy valóság' kérdése, mert nem tud minden ilyen álom lejutni egyetlen valóságba, sőt a legtöbb embernek soha nem jutnak le, vagy ha lejutnak, nem feltétlenül ismerni rájuk.

- Mondj egy példát erre.

- Fantáziálsz egy celebről és amikor megtörténik, azt nem veszed észre, mert te egyéni tudatban érted egy konkrét személlyel, az álom pedig kollektív tudatban gondolja egy másikkal.

- Létezik-e határvonal álom és valóság között és ha igen, hol?

- A határvonalat te magad alkotod a hiteddel. Ami valahol a magad számára bizonyítás körül lehet. Mert bizonyíték van dögivel a szemed előtt, de ebből csak azokat fogadod el, amik illeszkednek a világképedbe.

- Ezt nem értem.

- Ha meglátsz egy arabot, gondolnád-e, hogy ő a valóság túloldalán van? Nem, mert te itt látod a saját valóságodban és őt is a valóságod részének tekinted bizonyíthatóan. Aztán ott volt a létező szocializmus, ami valójában egy égi modell, a te értelmezésedben a menny és nem véletlen hoztam fel az arab példát, mert az iszlám gondolkodás is az. Már ha menny alatt most nem egy ideális világot értünk, hanem a kollektív tudat zónáját. És a témával már át is léptük a valláshatárt.

- Azt mondtad, aki a témával akar foglalkozni, ne olvasson el semmit a témában. Mi van akkor, ha valaki ezt elolvassa?

- Ha nem olvassa ezt el, akkor ezekre maga fog idővel rájönni. Pont ezért nem mondtam a témáról gyakorlatilag semmit. Ennek ismerete elméletileg felgyorsíthatja az utat, de csak azoknak, akik benne vannak már ezekben a folyamatokban. Akik még nincsenek benne, azok ebből keveset fognak érteni és nekik ez az egész arra jó, hogy kedvet kapjanak hozzá vagy épp ellenkezőleg, bonyolultnak érezve ezt megerősítik magukban a valóságot.